bugchangdong sun tofu

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About a month ago, I arrived at Incheon in the evening. After a stressful moment of finding out my luggage hadn’t arrived and requesting a baggage search, I left the airport finally united with my other half . (My suitcases were delivered the next day.) We drove an hour through traffic to our new apartment and decided to head out again for a late dinner.

I’ve been to Korea many times before, but it felt surreal that I had really decided to move here. We walked around the neighborhood and decided on a restaurant specializing in one of the classic Korean dishes – sundubu jjigae.

This restaurant had 4 types of sundubu with one I had never seen before. White sundubu jjigae. This one doesn’t use pepper flakes, hence the “white” color. It tasted soothing and less salty for my tired stomach after traveling for 20 hours. The flavour from the clams was stronger too. I think I prefer the usual sundubu jjigae, but it’s a good choice when my body and stomach is weak.


1ヶ月前の夕方、仁川空港に到着しました。一瞬荷重つが届いてなかったことでパニックした後、彼氏を到着ゲートで見つけました。(空港は次の日、無事スーツケースを送りました。)渋滞の中を1時間走った後、新しいアパートに着きました。バックパックを下ろして、近所で遅い夜ごはんをたべることにしました。

韓国には数回遊びに来たことはあるが、これから新しい住居として住むことには実感がまだない。周りの風景をちょっと違うめで見ながら、スンドゥブチゲのレストランにたどり着きました。

ここでは4種類のスンドゥブがあり、一つは見たことないハヤンスンドゥブ(白いスンドゥブ)。唐辛子を入れないので、色が「白い」のです。塩気が薄めの味で、私の疲れた胃にはやさしくて丁度よかった。アサリ出汁の味ももっと効いてました。普段のスンドゥブチゲの方が好みだが、体が疲れてる時にはいいかも。

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