apple yogurt cake

yowayowa_022817.jpg

I’ve always been more of a baker since I was little. But the funny thing was that I could never bake pre-made baking mixes – they always turned out bad. I remember my cousin and I tried to use a brownie mix and they came out rock hard! But whenever I baked from scratch, the outcome was tasty.

My mom isn’t a frequent baker but the desserts she made were always easy and delicious. One of her repeat recipes for pot luck parties was an apple yogurt cake. It’s very moist and the apples add a nice soft crunch. I’ve since baked this cake countless of times and it’s always popular with everyone. Instead of regular yogurt, I use greek yogurt to add more density. Even if you use regular yogurt, straining the water overnight should have a similar texture.


私はどっちかといえばお菓子作り派です。でも面白いことにベーキングミックスを使うと上手くいかない。小学校の時にいとことアメリカのブラウニーミックスを作ろうとしたら、不味くてカチカチ(笑)そして一から作る方がいつも美味しかった。

母は頻繁にお菓子作りはしなかったが、津食った時はいつも簡単で美味しいケーキなどでした。ホームパーティーにはよくりんごヨーグルトケーキを持って行ってました。とてもしっとりで甘すぎず、りんごもいい食感です。私も大学を卒業してから何度か作っていますが、やっぱりパーティでは人気です。自分の工夫で普通のヨーグルトではなく、グリークヨーグルトを使ってます。そうすると、しっとり感が増します。普通のヨーグルトを使っても、一晩水切りをすれば大丈夫ですよ。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s